Schagen gaat strijd aan in het NK Tegelwippen

Schagen gaat de strijd aan met gemeente Hollands Kroon en doet mee aan het Nationaal Kampioenschap Tegelwippen. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? In een groene omgeving voelen mensen zich gelukkiger. Tegelijkertijd draagt het wippen van tegels bij aan het voorkomen van wateroverlast, biedt het koelte in tijden van hitte, wordt het water beter vastgehouden bij droogte en wordt de leefruimte voor planten en dieren vergroot. Redenen genoeg om in Schagen ook zoveel mogelijk tegels te wippen!

‘’Het NK Tegelwippen is niet alleen leuk, het draagt ook bij aan een mooiere, groenere, en vooral gezonde leefomgeving. Een mooie gelegenheid om de strijd aan de gaan met de winnaar van 2022, Hollands Kroon. Het tegelwippen is een ontzettend mooi initiatief, ongeacht welke gemeente er met de Gouden Tegel mee vandoor gaat’’, aldus wethouder Heddes.

Doet u ook mee?

Vanaf nu kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via www.nk-tegelwippen.nl. Deelnemers sturen een foto van hun gewipte tegels en de tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Schagen. Het uploaden van uw foto’s kan ook via de fixi app. Iedere gewipte tegel telt.

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve inwoners die hun (gevel)tuin transformeren, maken kans op een prijs. Elke maand wordt door een vakjury ‘de Wipper van de Maand’ uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

Tegeltaxi in gemeente Schagen

Vanaf half april rijdt er een tegeltaxi in de gemeente. Deze helpt inwoners bij het afvoeren van de door hun gewipte tegels. In ruil daarvoor krijgt u per vierkante meter (m2) tegel een plantje van de gemeente. De tegeltaxi kunt u aanvragen voor minimaal 1 m²  en maximaal 25 m²  tegels. Inwoners kunnen in de fixi app aangeven of ze hier gebruik van willen maken. Over verdere acties tijdens het NK Tegelwippen volgt later meer informatie.

Tegels wippen in heel Nederland

Het NK Tegelwippen wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. In 2020 werd het NK voor het eerst georganiseerd tussen Amsterdam en Rotterdam. Het NK Tegelwippen loopt dit jaar tot 31 oktober 2024.

 Voor meer informatie over het NK Tegelwippen kunt u terecht op de pagina op www.schagen.nl/nk-tegelwippen.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):