Schaatskoorts bij IJsclub Waarland (video)

WAARLAND – Vanmorgen was het ijskrabben geblazen voor veel automobilisten. Komende week gaat het elke nacht vriezen. Reden genoeg voor IJsclub Waarland om de schaatsbaan alvast vol te laten lopen met water.

Het duurt ongeveer 48 uur voordat de baan zich heeft gevuld met naar schatting een miljoen liter water. “Het water is 10 graden, als het een paar nachten windstil is en zo’n 5 graden vriest, dan kunnen we al snel het ijs op met de kinderen”, aldus een hoopvolle Hans Pater, voorzitter van IJsclub Waarland.

“Vorig jaar december was het ijs maar drie dagen dik genoeg, we hopen natuurlijk dat we deze winter meer schaatspret kunnen faciliteren”, zegt Pater. “Er is immers niks mooiers dan schaatsen op natuurijs.”

 

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. John Volkers
    John Volkers zegt:

    De Paters en schaatsen. Een heel verhaal. Vier Elfstedenrijders. Opa Dirk winnaar van de Elfbruggentocht rond Waarland. Mooie genen.

Reacties zijn gesloten.