Saxofonist uit schroot

SCHAGEN – Beeldend kunstenaar Ron Posthuma laat zich vooral inspireren door muzikanten bij het maken van zijn beelden uit schroot licht Rutger Jan Bredewold toe in de 87e aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’. 

Het schroot bestaat vaak uit fietskettingen, oud gereedschap, onderdelen van typemachines etc.

Het beeld ‘De saxofonist” is heel erg gestileerd. Het beeld bijna als een muzieksleutel gemaakt met onderaan de beker van de saxofoon. Je zou er een saxofonist in kunnen herkennen aldus Rutger Jan.

Ron Posthuma heeft decennia gewoond en gewerkt in Schagen. 

In het gemeentehuis van Schagen staat een werk ‘De bassist’ van Ron Posthuma en in het Regius College een werk getiteld ‘De motorrijder’. Deze beide beelden zijn meer figuratief.

Deze kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: