Sam Strijbis scoort ook in Polen

DIRKSHORN – Sam Strijbis uit Dirkshorn heeft de tweede plek behaald bij de Internationale Worldskills: sanitair- en verwarmingstechnicus in Gdansk, Polen. 

Hij vertegenwoordigde opleidingsinstituut Installatiewerk (IW) Noord-Holland, Strijbis installaties en het Horizon College, die allen aan de wieg stonden van zijn installatietalent.

Begin dit jaar was Strijbis al eerste geworden op de nationale skills vakwedstrijden in Nederland en had zich daarmee gekwalificeerd voor de internationale Worldskills eind november. 

Na een gedegen training op de opleidingslocatie IW Heerhugowaard was het tijd voor ‘het echte werk’ in Polen. Na een nek aan nek-race met zijn Poolse concurrent wist hij een mooie zilveren medaille te bemachtigen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: