Roze ontbijt met pittige toespraak

SCHAGEN – Juul Tromp, 19 jarige LHBTIQ+ activiste uit Schagen, liet kritische geluiden horen over de betrokkenheid en kennis van gemeenteraadsleden in Schagen met betrekking tot seksuele en genderdiversiteit. 

Juul was één van de sprekers op het roze ontbijt in het gemeentehuis in het kader van de regenboogweek. Het roze ontbijt werd goed bezocht. Vrijwel alle politieke partijen waren aanwezig.

“Je merkt toch wel dat de mensen uit de gemeenteraad niet zo vaak in aanraking komen met mensen van een andere geaardheid of gender en dat ze er niet zoveel van weten van wat er speelt in Schagen”, vertelde ze. 

Ook was ze teleurgesteld in de geringe belangstelling van raadsleden bij de officiële onthulling van het regenboog voetpad eerder deze week. Juul vertelde zeer openhartig over haar coming-out en recente ervaring van scheldgedrag naar haar. 

Joop Schermer, voorzitter COC Noord Holland, vertelde over alle activiteiten vanuit het COC. In het bijzonder ging hij in op het roze loper project. Dat is een certificering van verzorgingstehuizen die voldoen aan acceptatie van bewoners vanuit de LHBTIQ+ gemeenschap. 

Wethouder voor het sociaal domein, Sigge van der Veek, liet weten initiatieven te gaan ontwikkelen om een dergelijk roze loper project tot stand te brengen in de verzorgingshuizen in Schagen.

(Video: Joop Luten)

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: