Ringsteken blijft schitterend evenement

SCHAGEN – Een aantal mensen had er best een slapeloze nacht van gehad na het vreselijke ongeval vorig jaar bij het ringsteken.

Er waren door het bestuur van de Westfriese Folklore dan ook extra maatregelen genomen om de Markt in Schagen zo veilig mogelijk te maken. Gelukkig werd het weer een schitterend evenement dat zich in veel bezoekers mocht verheugen.

Nadat het gewone programma was afgewerkt, werd de Markt in sneltreinvaart klaar gestoomd voor het ringsteken.

Er waren 21 prachtige wagens aangemeld. Onder een heerlijk zonnetje, maar wel met een straf windje, was het weer genieten voor de vele toeschouwers. De taak van Joop Schilder, die uiteraard werd gemist, werd overgenomen door Willem van der Voort.

De jury had ook een moeilijke taak want alle wagens gingen voor de prijzen. Na een paar spannende uurtjes, werden die prijzen op het terras bij restaurant Wonder’s uitgereikt. Wonder’s zorgde daarbij nog voor lekkere hapjes.

De eerste prijs bij het Ringsteken ging naar Henni Smit en Mark te Meij, de eerste prijs voor het Schoonste Geheel 4 wielen enkel naar Fred Groot, 4 wielen dubbel naar Marcel Visser en langspan naar Loek Kramer.

De eerste prijs Bestgaand Paard 4 wielen enkel ging naar Henni Smit, 4 wielen dubbel naar Marcel Visser en langspan naar Ellen Spit.

Fred Groot kreeg de prijs voor de Mooiste Combinatie Schager Optocht, Marianne Wijdenes kreeg de Aanmoedigingsprijs oranje met een beker van Harddraverij West-Friesland en Sanne van Leeuwen kreeg de Aanmoedigingsprijs Jongeren van € 25,- met beker Van Siem Huijberts.

(Foto’s Kitty Mertz

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: