Rijk geeft geld voor klimaat Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Het Rijk stelt geld beschikbaar voor aanpassingen aan extremer weer in Hollands Kroon.

Via de ‘Impulsregeling Klimaatadaptatie’ wordt geld beschikbaar gemaakt voor een nieuwe duiker in de Molenvaart in Anna Paulowna en een vernieuwing van de Zwarteweg, Rijdersstraat en het Kerkplein in ‘t Veld.

Op 10 oktober heeft het Rijk bijna 4 miljoen euro toegezegd voor in totaal 37 projecten in het werkgebied van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Het Rijk vergoedt een derde deel van de uitvoeringskosten. Een duiker in Anna Paulowna wordt vervangen voor een grotere. De duiker zorgt er bij droogte voor dat water kan worden toegelaten en werkt bij hevige regenbuien als afvoer om wateroverlast tegen te gaan.

Daarvoor wordt € 116.088,- beschikbaar gesteld. Voor het project in ‘t Veld is € 248.136,- beschikbaar. Beide projecten zijn rond 2024 afgerond.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel