Restauratie oude houten grafmonumenten afgerond

BARSINGERHORN – Op de Westerbegraafplaats in Barsingerhorn zijn drie houten grafmonumenten gerestaureerd. 

De grafmonumenten waren in de loop van de tijd erg aangetast door het weer en stonden op het punt van omvallen. Een aannemer heeft de grafmonumenten gerestaureerd.

De grafmonumenten werden tijdelijk verwijderd en in maart begon de aannemer met de restauratie. De grafmonumenten hebben eerst enkele weken in de droogkamer gestaan om te zorgen dat al het vocht uit het hout was. Het hout dat vervangen is, is vervangen met Amerikaans eiken.

De aannemer kwam er door het vinden van verfresten achter dat twee grafmonumenten vroeger zwart geschilderd waren. Hij is een tijd bezig geweest om de grafmonumenten eruit te laten zien zoals ze er vroeger uitzagen. De monumenten zijn goed in de verf gezet. Er zijn meerdere lagen geverfd om ervoor te zorgen dat de monumenten er lang goed uit blijven zien.

De grafmonumenten zijn onlangs teruggeplaatst op de begraafplaats in Barsingerhorn.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: