RESTAURANTEIGENAAR DOODGESCHOTEN

In de nacht van zondag 31-4 op maandag 1-5, omstreeks 01.15 uur, werd ingebroken in het woongedeelte van een horecabedrijf aan Herenweg in Bergen. Het bedrijf is gelegen tussen Egmond aan de Hoef en Bergen. De 42-jarige eigenaar van het bedrijf bevond zich samen met een aantal medewerkers in het bedrijfsgedeelte. Op een gegeven moment hoorde men geluiden vanuit het woongedeelte. Het slachtoffer begaf zich naar dat gedeelte van het gebouw. Korte tijd later hoorden de medewerkers een aantal schoten. Het bleek dat de eigenaar vermoedelijk twee inbrekers had overlopen.

Vermoedelijk heeft één van de daders op het slachtoffer geschoten die in het lichaam werd getroffen en korte tijd later overleed aan zijn verwondingen. De daders zijn vervolgens verdwenen. Vermoedelijk hebben de daders bij hun vlucht gebruik gemaakt van een personenauto van het merk Opel, type Omega, zilvergrijs van kleur. Deze auto, die is voorzien van het kenteken ZB-04-HT, is op zondagavond, 30-4-2000, tussen 22.30 en 24.00 uur, gestolen van een parkeerterrein aan het Raadhuisplein te Heiloo. Dezelfde auto werd maandagmorgen 1-5-00 even na 07.00 uur brandend aangetroffen op de Anna van Burenlaan in Egmond Binnen.

De recherche is inmiddels gestart met een onderzoek. Er is een recherche bijstandsteam geformeerd. Vanuit dit team zijn 24 mensen belast met het onderzoek. Van de verdachten is geen signalement bekend. De plaats waar het restaurant is gelegen is een rustige plek. Mogelijk is het omwonenden of passanten opgevallen dat mensen zich vreemd gedroegen in de omgeving van het restaurant. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met getuigen die meer weten over de diefstal van de auto in Heiloo en de brandstichting van diezelfde auto in Egmond Binnen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Egmond of Bergen. Ook kan men telefonisch contact op nemen met de politie onder het nummer 072-5497000.


Publicatiedatum: 1 mei 2000
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: