Regius Havo weer voldoende

SCHAGEN – Het Regius College Havo in Schagen scoort weer voldoende. Dat heeft de school aan de ouders laten weten.

In juni scoorde de school ‘zeer zwak’ na een bezoek van de inspectie. Er bleven teveel leerlingen zitten. Er werd volgens de inspectie te weinig geleerd in de lessen.

De school meldt nu dat al in februari bekend was dat er onder de norm werd gepresteerd. Er is toen al actie ondernomen om dit te verbeteren.

Afgelopen dinsdag is de school opnieuw onderzocht door de inspectie. Het oordeel liet niet lang op zich wachten. De VWO afdeling was al voldoende en bij dit herstelonderzoek beoordeelt de inspectie ook de Havo afdeling weer als voldoende. Dat is de hoogst mogelijke beoordeling.

“Het waren roerige maanden, waarin we als school onder een vergrootglas hebben gelegen. Er is door alle collega’s keihard gewerkt en we zijn binnen een periode van 5 maanden van ‘zeer zwak’ weer zijn opgeklommen naar ‘voldoende'”, meldt Frank Broersen van de school trots.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Wijnand
  Wijnand zegt:

  Goed dat het onderwijs weer een voldoende scoort.

  Communicatie van het Regius is echter nog steeds belabberd.
  Op ouderavonden wordt je doodgegooid met de ‘communicatie-driehoek’ leerling – school – ouder(s). Die driehoek bestaat (op de HAVO) niet.

  Onduidelijkheid troef op deze school. School communiceert warrig naar leerlingen, reageert niet of traag op vragen van ouders, communiceert slecht naar ouders en onderling (tussen docenten of staf en docenten) ook niet zo lijkt het. Docenten reageren geïrriteerd. Lijkt klassiek geval van een matige organisatie waarbij de docenten het eerste contact zijn met de leerlingen en ouders. En de scherven mogen opruimen.

  Voor de brugklassen worden niet eens informatieavonden aan het begin van het jaar georganiseerd. Op vragen hoe de toetsing werkt in combinatiebrugklassen (TL/HAVO, HAVO/VWO) komt geen antwoord.

  Geen idee wat er gebeurt is daar, tot een paar jaar terug was dit veel beter. Op de HAVO heeft het Regius het niet goed voor elkaar.

  Meneer Broersen is trots, mag ook als je weer voldoende scoort, maar volgens mij is er daar nog genoeg te verbeteren als het gaat om de minder zichtbare zaken.

  Beantwoorden
 2. Mart
  Mart zegt:

  Wat een onzin zeg, dus in die 5 maanden tijd is het percentage wat overgaat omhoog gegaan en wordt er opeens genoeg geleerd.. Zeer ongeloofwaardig.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: