Regenboogweek van start

SCHAGEN – Roxanne Wardenaar, transgender vrouw uit Schagen en wethouder Joke Kruit openden officieel het regenboogvoetpad bij het station in Schagen als start van de landelijke regenboogweek. In die week vraagt de gemeente aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit. 

De start valt samen met de nationale ‘Coming Out Day’. De dag waarop mensen mogen laten zien wie ze zijn. Joke Kruit had daarvoor zelfs een gedicht geschreven dat ze voordroeg.

Roxanne vertelde over haar persoonlijke ervaring als transgender. Zij gelooft dat we met z’n allen een betere wereld kunnen maken waarin begrip is voor ieders situatie, gender of seksuele geaardheid zonder dat daar een oordeel aan verbonden wordt. In haar toespraak hamerde zij erop om de hokjes waarin mensen ingedeeld worden af te schaffen. 

Opvallend was dat bij de bijeenkomst van de 29 raadsleden alleen CDA raadslid Co Wiskerke aanwezig was. De oorspronkelijk initiatiefnemers Wens4U, GroenLinks en Seniorenpartij voor een regenboog zebrapad lieten het ook afweten hetgeen wethouder Joke Kruit jammer vond.

(Foto en video: Joop Luten)

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: