Regenboogpad tijdelijk weg

Op dinsdag 25 januari is het regenboogpad bij het NS-station van Schagen verwijderd. Dit omdat herstel van het bekladde pad niet mogelijk bleek. De verdwijning is tijdelijk. In het voorjaar legt de gemeente een nieuw regenboog pad aan.

Het regenboogpad betekent iets. Het staat hiervoor: in Schagen hoort iedereen erbij en mag iedereen zichzelf zijn. De gemeente Schagen maakt zich sterk voor de acceptatie en veiligheid van ieder LHBTI+ persoon. Het regenboogpad is in Schagen geen oversteekplaats, maar een deel van het trottoir bij het station.

Enkele weken na de opening op 11 oktober is het regenboogpad beklad met zilveren verf. Na deze laffe vernieling heeft gemeente Schagen enkele weken lang de regenboogvlag laten wapperen op het gemeentehuis. Dit als symbool, om een warm hart toe te dragen aan alle inwoners die dit raakt. Al snel daarna zijn er initiatiefnemers opgestaan om een bijdrage te leveren aan het realiseren van een nieuw regenboogpad. Wethouder Participatie en Schagen Regenbooggemeente, Joke Kruit, zegt hier het volgende over:

“We waren ontzettend verrast en blij dat er inwoners zijn opgestaan om een vuist te maken tegen dit soort wandaden. De saamhorigheid die deze vernieling teweeg heeft gebracht, heeft mij geraakt. Het doet ons erg goed om te zien dat we hier, samen met de inwoners, weer een mooi nieuw regenboogpad kunnen maken.”

Het nieuwe pad kan vanwege de weersomstandigheden pas in het voorjaar worden aangelegd. Voor de tussenperiode is geprobeerd om er een tijdelijk kunstwerk van te maken, maar dit was helaas niet mogelijk. Ook was het lastig om de zilveren verf te verwijderen, zonder dat het pad zelf werd beschadigd. De gemeente wil het pad niet in deze staat laten liggen tot het voorjaar. Op deze manier doet het onze inclusieve gemeente geen eer aan. Over enkele maanden wordt er, samen met de initiatiefnemers, een nieuw pad aangelegd.

Delen is leuk
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: