Regenboogpad in Schagen tijdelijk verwijderd

SCHAGEN – Nadat vandalen het regenboogpad in Schagen, enkele weken na de feestelijke opening, onherstelbaar hadden beklad heeft de gemeente het pad nu tijdelijk verwijderd. 

Omdat het regenboogpad symbool staat voor de verdraagzaamheid binnen de samenleving en het een statement is dat iedereen erbij hoort in Schagen wil wethouder Joke Kruit het pad graag herstellen. 

Ook zou ze graag in gesprek gaan met de daders die het pad in de nacht van 30 oktober met zilveren verf bekladden. De daders waren niet duidelijk herkenbaar op camera’s in de buurt en er zijn uiteindelijk nooit verdachten aangehouden.

Direct na het vandalisme hebben meerdere mensen zich aangeboden om het pad te herstellen. Daarbij was ook een schildersbedrijf waarmee de gemeente nu in gesprek gaat over de herstelwerkzaamheden. 

Omdat het pad onherstelbaar is beschadigd moest het eerst in zijn geheel worden verwijderd voordat er een nieuw regenboogpad gemaakt kan worden. In het voorjaar wanneer het weer iets warmer is kan het pad opnieuw worden geschilderd.

Het regenboogpad kostte de gemeente € 2.750,-. Wat de kosten van het herstel worden is nog niet duidelijk omdat de gemeente het gesprek met het schildersbedrijf nog moet voeren.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: