Reddingsbrigade gaat oefenen

CALLANTSOOG – Reddingsbrigade Paal 13 in Callantsoog houdt vrijdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur een oefening op het strand van Callantsoog. 

De oefening vindt plaats bij strandpaviljoens De Strandtent en Woest. De oefening is grootschalig, omdat ook de KNRM, Brandweer en ambulance mee-oefenen met de Reddingsbrigade. 

De oefening wordt bijgewoond door wethouder Cor Quint. “De reddingsbrigade is van groot belang op het strand en in zee. Niet alleen om te waarschuwen voor gevaren en ongelukken te voorkomen, maar ook door mensen uit zee te weren bij gevaarlijke stromingen”, vertelt Quint. 

Ook badgasten kunnen meedoen aan de oefening. Daarvoor is het wel nodig dat men 18+ is, zwemkleding en droge kleding meeneemt. 

De inhoud en locatie van de oefening horen de redders van Paal 13 vrijdag pas. Zo blijft de oefening zo realistisch mogelijk.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: