Recreanten Luwe Stek in protest

WAARLAND – Eigenaren van 200 chalets op park De Luwe Stek maken zich zorgen. Het park heeft met ‘Top Parken’ een nieuwe eigenaar. Die wil de huidige chalets ruimen om op het terrein luxe vakantiehuizen te bouwen. 

Naast nieuwe vakantiehuizen moeten er ook een zwembad en een restaurant op het terrein komen.

Er komt maar ruimte voor 60 chalets op een braakliggend stuk grond. Waar de andere 140 chalets naar toe moeten is niet duidelijk. De huidige eigenaren van de chalets zien de investeringen in hun onderkomens in rook opgaan.

De huidige parkgasten kwamen dinsdagavond met een vlammend betoog naar de gemeenteraad. De parkgasten willen weten hoe de gemeente aankijkt tegen de ontwikkeling. Ook willen ze weten hoe de inspraak eruit gaat zien.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
10 antwoorden
 1. Mike van de Klashorst
  Mike van de Klashorst zegt:

  Beste Ed van Oerle,

  Wanneer u een artikel plaatst en refereert aan 200 andere parkgasten had hoor en wederhoor op zijn minst op zijn plaats geweest. Nu is het vooral een goedkoop stukje roddeljournalistiek welke kant noch wal raakt.

  Zo spreken deze mensen absoluut niet namens de meerderheid maar op persoonlijke titel. De recreanten in de 200 sectie moeten inderdaad verplaats worden waaronder ook mijn chalet. De nieuwe eigenaar heeft met iedere betrokkene een persoonlijk gesprek ingepland en daarin een nieuwe kavel toegewezen. De kosten voor het verplaatsten en aansluiten nemen zij op zich. Het is dus niet zo zoals vaak bij veel parken voorkomt ”ruimen en wegwezen” maar eerder persoonlijke aanpak waarbij men probeert zo goed mogelijk te herplaatsen en men hopelijk nog vele jaren kan recreëren.

  • Deb
   Deb zegt:

   Beste Mike, dat geldt misschien voor jullie. Maar er is nog niet met iedere betrokkene parkgast gesproken. Er is nog heel veel onduidelijkheid wat de toekomst gaat brengen. Ben heel blij voor jullie, dat er een plekje voor jullie is gereserveerd. Hoop dat je ook begrip kan tonen voor de park gasten waar nog niets voor is geregeld!

 2. Liesbeth
  Liesbeth zegt:

  Ed van Oerle, heeft dus alleen het verhaal van de personen die bij de gemeenteraad waren genoteerd. Er is ook een andere kant.
  Waren we verrast, ongerust, ja natuurlijk.
  Eerst krijg je een bericht van de oude eigenaren dat de camping verkocht is, alles zou bij het zelfde blijven en verder moesten we wachten op bericht van de nieuwe eigenaren.
  In November kon je naar de bijeenkomst waar verteld werd wat de plannen waren en ook in gesprek met de nieuwe eigenaren.
  Daarna zijn de mensen die zouden moeten verplaatsen op gesprek geweest en in dat gesprek kon je een plek kiezen. Dat hebben wij ook gedaan.
  Ondanks dat er nog een hoop gedaan moet worden, heb ik er ook wel zin in.
  Ik ben benieuwd naar hoe het er straks allemaal uit gaat zien, maar ook daar krijgen we binnenkort een bijeenkomst voor.

 3. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Wij staan al jaren op de luwe stek. Wij hebben een goed gesprek gehad met de nieuwe eigenaar en worden verplaatst naar het achterste gedeelte. Het gaat ook niet om 200 plekken, maar om de mensen met de 200 nummer plekken. Dit artikel klopt dus niet.

 4. Els
  Els zegt:

  Waar wij staan is fase 1 die worden verwijderd
  Maar daar in tegen
  Hebben wij in overleg met de nieuwe eigenaar
  Een nieuwe plek gekregen
  Waar nu hard word gewerkt om ons daar naar toe te kunnen verplaatsen
  Daar zijn wij heel erg blij mee
  We hadden ook te horen kunnen krijgen
  Dat we weg moesten van het park

 5. Lia Bakker
  Lia Bakker zegt:

  Ik vind het echt triest. Alles voor het grote geld, en dan mensen die er jaren staan gewoon zo behandelen. Wij waren daar bezig. Hadden akkoord van de oude eigenaar. Nu ‘mogen’ we van de nieuwe eigenaar een vakantiehuis kopen voor minimaal 2 x het dubbele en dan nog zonder grond. Maar goed….. dat is aan ons. Ik vind het erger voor al die aardige mensen die daar staan en een mooi bestaan hebben opgebouwd met elkaar. Het is echt schofterig te noemen hoe deze mensen aan de kant gezet worden.

 6. Joke van Hulst
  Joke van Hulst zegt:

  Geld regeert!

  Alermaal oprotten , het moet een luxe mooi park worden. Geen plek voor paupervolk.

  Zo gaat het elke keer op parken die door het grote geld overgenomen worden.

Reacties zijn gesloten.