Rechtszaak om bouwplan Gedempte Gracht

SCHAGEN – De familie Stam en VOF Schagen Projectontwikkeling staan donderdag voor de rechter over het bouwplan Gedempte Gracht 54 in Schagen. 

Op de voormalige plek van Bakkerij Jonker wil VOF Schagen Project Ontwikkeling, waarin Ger Rotteveel en Bakker Bouw zitten, een nieuw appartementencomplex bouwen. 

In eerste aanleg zouden er goedkope huurappartementen worden gebouwd. Ook buurman Stam (Van Kruidenier Stam) deed mee. Het pad tussen Stam en Jonker is voor het grootste deel eigendom van Stam. 

Nu blijkt dat VOF Schagen Project Ontwikkeling in plaats van goedkope huurappartementen duurdere koopappartementen wil realiseren. Stam wil daar niet aan meewerken. 

Inzet voor de rechtszaak is het pad tussen Stam en Jonker. Volgens de VOF heeft Stam getekend voor recht van overpad. Stam betwist dat waarop de VOF naar de rechter stapte.

(Foto’s: Ed van Oerle)

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
2 replies
  1. RaraAvis
    RaraAvis says:

    Wat gemist wordt is het antwoord van Schager Projectontwikkeling op de vraag of wat dhr. Stam beweert wel juist is. Want daar draait het om. Het weerwoord dus. Voor de beeldvorming over dhr. Stam is het stukje wel goed. Wat staat er in de toelichting van het bestemmingsplan? Staat daar niet “koopwoningen”? Journalistiek valt er wel wat af te dingen op dit stukje informatie.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: