Rechter wijst sluiting ‘Polenhotel’ af

HOLLANDS KROON- De Haarlemse bestuursrechter heeft de voorgenomen sluiting van een verblijf voor zestien Poolse arbeidsmigranten aan de Molenvaart in Anna Paulowna afgewezen.

De gemeente Hollands Kroon wilde de accommodatie sluiten omdat het in strijd is met de geldende horecabestemming en omdat er veel overlast zou zijn. De exploitant en eigenaar van het pand vinden dat huisvesting van de arbeidsmigranten wel binnen de huidige horecabestemming past.

De bestuursrechter wil zich niet uitspreken over die vraag in het kort geding. Hij vindt dat de partijen daarvoor een bodemzaak moeten aanspannen.

Omdat de arbeidsmigranten er groot belang bij hebben in het pand te kunnen blijven wonen heeft de rechter besloten het besluit van de gemeente te schorsen. Als de gemeente gelijk had gekregen hadden zij op straat gestaan, want in de directe omgeving is geen plek waar zij zouden kunnen worden ondergebracht.

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: