Rechter wijst sluiting ‘Polen-hotel’ af

ANNA PAULOWNA – De vestiging van een verblijf voor zestien Poolse arbeidsmigranten aan de Molenvaart in Anna Paulowna blijft voorlopig open. De Haarlemse bestuursrechter heeft de voorgenomen sluiting in een rechtszaak afgewezen.

De gemeente Hollands Kroon wilde het ‘Polen-hotel’ sluiten, omdat het in strijd is met de geldende horecabestemming en er bovendien sprake zou zijn van veel overlast. 

De eigenaar en exploitant van het pand aan de Molenvaart stellen dat het huisvesten van arbeidsmigranten wel degelijk binnen de huidige horecabestemming past. 

De bestuursrechter wil zich in het kort geding niet uitspreken over die vraag. De partijen moeten daarvoor maar een bodemzaak aanspannen, zo vindt hij.

De rechter heeft toch het besluit van de gemeente geschorst, omdat de arbeidsmigranten er groot belang bij hebben dat ze kunnen blijven wonen waar ze nu wonen. Als de gemeente gelijk had gekregen, hadden de arbeidsmigranten op straat gestaan. 

Volgens de gemeente is er in de directe omgeving weinig plek om arbeidsmigranten onder te brengen.

(Via mediapartner: Noordkop Actueel)

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: