Radioman Peter Wijnants overleden

DEN HELDER – Voormalig omroepmedewerker Peter Wijnants is in de nacht van zondag op maandag overleden.

Peter was een bekend gezicht in Den Helder en zette zich gedurende zijn leven in voor tal van organisaties. Peter begon met radio maken bij Coastline. Die omroep was begin jaren 90 actief in de gemeente Zijpe en had een studio in de kelder van Dorpshuis Kolfweid in Callantsoog.

Peter maakte jarenlang dagelijks radioprogramma’s voor Schagen FM en later voor Noordkop Centraal. Ook was hij als programmamaker en lid van het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) actief voor de Lokale Omroep Stichting (L.O.S.) in Den Helder.

In Den Helder was Peter nauw betrokken bij het opzetten van het Odensehuis en was hij jarenlang directeur van het Buurtcollectief en voorloper HVBWS. In de politiek was hij jarenlang actief namens de Partij van de Arbeid en de laatste jaren was bij als penningmeester ook betrokken bij de Stichting Herdenkingsstenen Den Helder.

Peter was, zoals hij zelf zei, van nature een idealist. “Zorg voor elkaar, voor kwetsbare mensen en opkomen voor een sociale samenleving vind ik erg belangrijk”, staat op zijn Facebookpagina te lezen. Peter Wijnants is 65 jaar geworden. Noordkop Centraal heeft louter positieve herinneringen aan Peter en wenst zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Sjaak
    Sjaak zegt:

    Veel te jong… Sterkte voor alle betrokkenen. Koester de herinneringen.

Reacties zijn gesloten.