Raadslid bedreigd en geïntimideerd door college

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon kwam woensdag bij elkaar voor een spoedoverleg over een raadslid dat door een lid van het college van burgemeester en wethouders geïntimideerd zou zijn.

Uit onderzoek van de NOS en de Nederlandse Vereniging van Raadsleden is naar voren gekomen dat diverse raadsleden in Nederland zeggen dat ze last hadden van bedreiging en intimidatie vanuit het college van burgemeester en wethouders. Hollands Kroon werd specifiek genoemd in het onderzoek.

De fractievoorzitters van Hollands Kroon nemen de melding van bedreiging en intimidatie zeer serieus maar wordt door hen niet herkend. Dit betekent wat hen betreft niet dat het niet is gebeurd. 

Raadsleden die zich geïntimideerd danwel bedreigd voelen, door wie dan ook, wordt door de fractieleiders op het hart gedrukt dit te melden.

Ook in Den Helder zou er sprake zijn van intimidatie van een lid van het college van die gemeente. Daar heeft de politieke partij Helder Onafhankelijk opgeroepen tot een strafrechtelijk onderzoek. Of dit ook gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nl



Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: