Raad verdeeld over visie IJsselmeerkust

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft vorige week flink gediscussieerd over een nieuwe visie voor de IJsselmeerkust.

Een jaar geleden stond de visie al op de agenda. Toen werd deze niet vastgesteld. Nu, een jaar later, blijkt dat een aantal projecten waar de raad moeite mee had een andere vorm krijgen. Ook kan de raad over enkele punten niet meer beslissen. 

Omdat deze visie niet alleen van de gemeente Hollands Kroon is, maar ook van andere gemeenten langs het IJsselmeer en de provincie, heeft het college de Kustvisie opnieuw aan de raad voorgelegd. 

Het leverde een flink debat op. Het CDA stelde voor de visie als ontvangen en gezien te beschouwen. Hiermee stemde de raad niet in vanwege de samenwerking met de andere gemeenten en de provincie. 

De Kustvisie is uiteindelijk unaniem vastgesteld, waarbij de zorgen van de raad over de kwaliteiten van het gebied en het Buitendijks plan via wijzigingsvoorstellen van LADA & Anders! en OHK, PvdA, SHK en GL in het besluit zijn verwerkt.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: