Raad steunt plannen voor bouw 203 woningen

SCHAGEN – Met vijf achtereenvolgende besluiten heeft de gemeenteraad de bouw van 203 woningen mogelijk gemaakt. Dat zeer tot tevredenheid van de kersverse wethouder Simco Kruijer. 

In zijn eerste week als wethouder, met ‘Wonen’ in zijn portefeuille, is de aanzet gegeven tot de bouw van 133 sociale koopwoningen, 46 woningen in het middeldure segment en 24 duurdere woningen.

Aan de Parallelweg in Schagen, tussen de Loet en de Handelsstraat, komt een gebouw met 19 appartementen voor koopstarters. Ook werd een volgende stap gezet voor woningbouwproject Bogtmanweg in Tuitjenhorn. Het gaat vooralsnog om 78 woningen, waarvan 40% sociale woningbouw.

Er zijn drie plekken gevonden voor kleine flexible woonvormen voor jongeren, spoedzoekers en andere woningzoekenden in Schagen, Oudesluis en Sint Maartensbrug. Op deze locaties kunnen 81 sociale woningen gebouwd worden. 

Tenslotte heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Dijkzicht Schagerbrug vastgesteld. Hier komen maximaal 47 woningen. 

De gemeenteraad en wethouder Kruijer zijn blij met deze besluiten voor 203 woningen, omdat de vraag naar woningen erg groot is. “Daarom zetten we vol in op de bouw van zoveel mogelijk woningen,” zegt wethouder Kruijer.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: