Raad Schagen steunt voorstel Noordkop Centraal

SCHAGEN – De gemeenteraad van Schagen is dinsdagavond in ruime meerderheid akkoord gegaan met een nieuw convenant voor Noordkop Centraal. 

Het nieuwe convenant geldt voor de komende 5 jaar. De omroep kan rekenen op een financiële bijdrage van de gemeente van iets meer dan € 150.000,- per jaar.  In dat bedrag zit € 60.000,- waar de omroep om had gevraagd om de kwetsbaarheid te verminderen en de continuïteit te verbeteren. 

De raad had veel complimenten voor de omroep en ook voor de reactie van de omroep na de oordeelsvormende vergadering. 

Niet de volledige raad was positief over het voorstel. De VVD wilde geen convenant voor 5 jaar. Ook wilden de liberalen dat in het convenant wordt opgenomen dat de omroep verantwoording aflegt middels een accountantsverklaring. Een amendement hiervoor werd niet gesteund door de rest van de raad. 

Ook GroenLinks was kritisch. Lambert Riteco van GroenLinks ziet de meerwaarde niet van een extra manager om de kwetsbaarheid van de omroep te verminderen. 

De overige raadsleden waren positief. Het voorstel werd met 24 voor en 2 tegen aangenomen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):