Raad Hollands Kroon wil bouw datacenter oppakken

HOLLANDS KROON – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft donderdag ingestemd met het bestemmingsplan op deelgebied B1 ‘Uitbreiding Agriport A7’.

Het pro-forma beroep tegen de reactieve aanwijzing van de Provincie werd door een meerderheid in de raad aangenomen, GroenLinks, Onafhankelijk Hollands Kroon en Anders! stemden tegen.

De provincie vindt de verkeersstromen bij dit bestemmingsplan niet goed geregeld. Daarom heeft de provincie een reactieve aanwijzing gegeven tegen dit plan. Dit betekent dat de provincie de start verhindert van het bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag ingestemd met een beroep hiertegen. De gemeente en de provincie zijn in overleg en hopen hier samen uit te komen. Wethouder Theo Neskers hoopt nog voor het einde van het jaar met een oplossing te komen.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: