PvdA wil extra geld in cultuurfonds

SCHAGEN – De PvdA in Schagen wil dat de gemeente € 25.000,- extra stort in het Cultuurfonds. De partij dient daarvoor dinsdagavond een motie in tijdens de raadsvergadering. 

Een jaar geleden werd het college van Schagen middels een motie opgeroepen om met nieuw beleid te komen voor kunst en cultuur. Het duurt nog zeker een jaar voordat dat nieuwe beleid er is.

Eerder werd een cultuurfonds uitgevoerd door de Kunst en Cultuur Adviesraad Schagen. Die organisatie, die onlangs na een bestuurscrisis nieuw leven in is geblazen, heeft al aangegeven zich niet meer met een fonds bezig te willen houden.

Om het gat te vullen, wil de PvdA dat de gemeente nu een tijdelijke voorziening treft voor het cultuurfonds zodat het weer vindbaar en zichtbaar wordt en dat er aanvragen ingediend kunnen worden. Jaarlijks moet de gemeente € 25.000,- in het fonds storten.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):