PvdA te gast in Eendenkooi

‘T ZAND – De PvdA in Schagen organiseerde afgelopen zaterdag een bijeenkomst bij de Eendenkooi in ‘t Zand. 

Deze historische locatie, beheerd door Chris van der Vliet van Landschap Noord-Holland, fungeerde als achtergrond voor een dag die in het teken stond van biodiversiteit, duurzaamheid en natuurbehoud.

Nadat Chris meer had verteld over de Eendenkooi, kwamen ook fractievoorzitter Vera van Vuuren en wethouder Hans Heddes aan het woord. 

Van Vuuren benadrukte de cruciale rol van het thema in het huidige coalitieakkoord. Heddes belichtte het Groenblauw Netwerk Schagen. Daarna volgde een rondleiding door de Eendenkooi. 

Na de rondleiding werden diverse onderwerpen besproken, waaronder stikstofregels, de impact van woningbouw en landbouw op de natuur, en de rol van de provincie en waterschappen in natuurbehoud.

De dag werd afgesloten met een oproep aan de deelnemers om zich in te zetten voor behoud van de natuur en de bescherming van de biodiversiteit. De bijeenkomst werd ook bijgewoond door enkele leden van andere partijen. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel