Provincie helpt sportclubs verduurzamen

REGIO – De provincie Noord Holland stelt in 2022 2 miljoen euro ter beschikking aan het verduurzamen van sportclubs.

De subsidieregeling ‘Verduurzaming sportaccommodaties’ was in 2021 een groot succes. Die subsidiepot bedroeg € 500.000,- en is nu op. Vanwege het succes stelt de provincie volgend jaar een vier keer zo groot bedrag ter beschikking aan sportverenigingen die willen meedoen.

Naast sportverenigingen kunnen ook maatschappelijke organisaties met een eigen onderkomen zoals culturele instellingen, dorps- en buurthuizen aanspraak maken op de subsidie.

Het doel is om accommodaties zoveel mogelijk te verduurzamen door bijvoorbeeld gebruik te maken van LED verlichting, zonnepanelen of betere isolatie.

Verenigingen kunnen aanspraak maken wanneer zij zelf 50% van de totale investering bijdragen. Het subsidiebedrag mag niet kleiner dan € 5.000,- zijn en het maximale bedrag niet hoger dan € 10.000,-.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: