Provincie helpt bij verbetering recreatieparken

NOORDKOP – Eigenaren van vakantieparken en campings die locaties willen opknappen en verduurzamen kunnen ondersteuning krijgen van de provincie Noord-Holland. 

Er is € 100.000,- beschikbaar om ondernemers te helpen bij het maken van plannen voor kwaliteitsverbetering.

Campings en vakantieparken in Noord-Holland ontvangen jaarlijks miljoenen gasten. Dat is niet alleen gunstig voor de toeristische sector maar voor de hele Noord-Hollandse economie. De sector verblijfsrecreatie kampt steeds vaker met gebrek aan kwaliteit, veroudering en matige inpassing in de omgeving. 

De provincie heeft de subsidieregeling ook in 2021 opengesteld. Toen hebben niet veel ondernemers van de regeling gebruik gemaakt.

Volgens geduputeerde Ilse Zaal kwam dit doordat de focus van ondernemers vooral lag op korte termijnaanpassingen om open te kunnen waarbij ze geen tijd en ruimte zagen om te werken aan het verduurzamen en innoveren van hun bedrijf. 

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: