Promotie- en degradatieregeling KNVB

REGIO – Hoe ziet de Gordiaanse knoop rond de promotie- en degradatieregeling van dit voetbalseizoen er uit? Het antwoord.

Zaterdagvoetbal 4A, waarin Wieringermeer speelt: de kampioen promoveert naar de 3e klasse. De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m F spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 3e klassen voor vier plaatsen in de 3e klasse.

De nummers 9, 10 en 11 spelen volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de klassen een nacompetitie voor tien plaatsen in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal.
De nummers 12, 13 en 14 uit de 4e klasse A t/m F degraderen naar de 5e klasse.

Zondagvoetbal

2e klasse A: de kampioen promoveert naar de 1e klasse. De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de herkansers van de 1e klasse A volgens een hiervoor vastgesteld schema wedstrijden in het kader van de nacompetitie
voor drie plaatsen in de 1e klasse.
De nummers 9, 10 en 11 spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 3e klasse A t/m D een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse.
De nummers 12, 13 en 14 degraderen naar de 3e klasse.

Derde klasse

3e klasse A: de kampioen promoveert naar de 2e klasse. De periodekampioenen spelen volgens een hiervoor vastgesteld schema samen met de nummers 9, 10 en 11 van de 2e klasse A en B een nacompetitie voor twee plaatsen in de 2e klasse.

De nummers 9, 10 en 11 uit de 3e klasse A, C en D en de nummers 9 en 10 uit de 3e klasse B spelen volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 4e klassen een nacompetitie voor vier plaatsen in de 3e klasse.
De nummers 12, 13, 14 uit de 3e klasse A en C, de nummers 12 en 13 uit de 3e klasse D en de nummers 11 en 12 uit de 3e klasse B degraderen naar de 4e klasse.

Vierde klasse

4 e klasse A: de kampioen promoveert naar de 3e klasse. De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m D spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 3e klassen voor vier plaatsen in de 3e klasse. De nummers 8, 9 en 10 uit de 4e klasse A, B en C en de nummers 8 en 9 uit de 4e klasse D spelen volgens
een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 5e klassen een nacompetitie voor vier plaatsen in de 4e klasse.
De nummer 10 uit de 4e klasse D, de nummer 11 uit de 4e klasse C en de nummers 11 en 12 uit de 4de klasse A en B degraderen naar de 5e klasse.

Vijfde klasse

5e klasse A: de kampioen (Petten) promoveert naar de 4e klasse. De periodekampioenen van de 5e klasse A en B spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 4e klassen voor vier plaatsen in de 4e klasse.
(Bron: knvb.nl)

Avatar foto
Sjaak Euser is al 30 jaar als vrijwilliger betrokken bij Noordkop Centraal. Zijn specialisatie is sport. Sjaak maakt ook eens per maand een editie van het TV programma De Bank.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):