Prikweek voor zorgmedewerkers

REGIO – GGD Hollands Noorden heeft op de vaccinatielocaties ruimte gereserveerd om vanaf maandag 6 december zo’n tien tot vijftienduizend medewerkers uit de zorg van een boosterprik te voorzien. 

Zorginstellingen zorgen er zelf voor dat hun medewerkers een uitnodiging ontvangen. Op basis van de landelijk geboden mogelijkheden een plan uitgewerkt, waarbij diverse zorgpartijen in de regio betrokken zijn.

Ook aan het begin van de vaccinatiecampagne, in januari van dit jaar, had de GGD een rol bij het vaccineren van medewerkers uit de zorg.

Niet alle zorgmedewerkers hoeven zich te melden op een van de vaccinatielocaties van de GGD. Er zijn ook zorginstellingen die de boosterprik zelf verstrekken aan hun medewerkers.

Ziekenhuispersoneel, huisartsen en medewerkers van de Regionale Ambulancedienst worden daarnaast sinds vorige week in het ziekenhuis van Alkmaar gevaccineerd.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):