Previnaireweg Callantsoog krijgt groene facelift

CALLANTSOOG – De Previnaireweg in Callantsoog krijgt een groene facelift dankzij een jonge inwoonster van het kustdorp. 

De grasvelden op de Previnaireweg worden met name in de zomer gebruikt als parkeerplaats. Auto’s worden lukraak neergezet door toeristen die een dagje naar het strand gaan. 

Het gebeurt regelmatig dat auto’s ingesloten worden door andere geparkeerde auto’s. 

Omdat deze situatie de gemeente al langer een doorn in het oog was hoefde zij niet lang na te denken toen de 14-jarige Lomyrne Mooij met een kant en klaar plan kwam. Zij wilde graag meer groen en biodiversiteit in haar straat. 

Het plan heeft zij zelf bedacht en samen met de gemeente verder uitgewerkt. Op het eerste veld wordt een bloemenmengsel ingezaaid. Op het tweede veld komt een mix van struiken en heesters en het derde veld blijft open om te kunnen spelen.

De parkeerplaatsen blijven behouden maar worden met paaltjes beter aangegeven. 

Deze week begint de uitvoerder met de beplanting. De werkzaamheden zullen enkele weken duren. In het voorjaar kan iedereen dan genieten van de nieuwe ‘Groene Previnaireweg’. 

(Foto’s: aangeleverd)

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: