Prachtige Wound in the Water

SCHAGEN – Koor Appassionata bracht onder leiding van dirigent Karel Kok zondag een bijzonder concert voor koor, sopraan, piano en strijkorkest van de Noorse componist Kim André Arnesen ‘The Wound in the Water’ in de Grote Kerk op de Markt in Schagen.

Sopraan Sabine Kirsten uit Alkmaar zorgde met haar prachtige stem voor een extra dimensie. Het stuk is heel actueel vanwege de tekst. Je hoort wat er allemaal leeft in de oceanen, een roep om hulp, een noodkreet om aandacht en liefde voor het bestaan.

Dirigent Karel Kok koesterde al lang de wens om dit stuk uit te voeren. Er klinkt ook hoop en verbondenheid in de muziek en de hoop op bewustwording. Voor degenen die het concert hebben gemist, het wordt zondag 8 oktober nog een keer uitgevoerd in de Ruïnekerk in Bergen.

(Foto’s: Kitty Mertz)

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.