Prachtig mysterieus geladen beeld

DEN OEVER – “Het zijn prachtige, mysterieuze, geladen beelden die Hans Blank heeft gemaakt” is de mening van beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold. En dat geldt ook voor het visserijmonument uit 2005 van Hans Blank ter nagedachtenis van de omgekomen vissers uit Wieringen. Het beeld staat wat verborgen aan het einde van de vissershaven in Den Oever.

Hans Blank, geboren in Wormer, heeft altijd gewerkt in Den Oever. Hij heeft zijn opleiding gedaan aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Het beeld symboliseert heel erg de strijd van de mens tegen de zee en met de zee. Hans Blank laat in het beeld goed zien de kracht die nodig is om de netten uit de zee te trekken. Het is een mooi monumentaal beeld als een groot gebaar, een hele mooie gesloten compositie.

“Prachtig uitzicht, mooie achtergrond en een geweldig beeld” zijn de slotwoorden van Rutger Jan bij deze 75e aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’

Art Zaanstad eert van 9 oktober tot en met 20 november met de expositie ‘Hans Blank-levenswerk’ de in 2019 overleden kunstenaar Hans Blank met een tentoonstelling.

De kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

(Video: Joop Luten)

 

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Sg
    Sg zegt:

    Ik heb copie beeld van Hans dat op de haven staat in huis uiteraard in verkleinde formaat. Ooit van Hans gekregen als dank vanwege voor bewezen diensten.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: