Politieheli ingezet bij achtervolging Schagen

SCHAGEN – De politie heeft donderdagmiddag een helikopter ingezet bij de achtervolging van een scooter.

Rond 13.00 uur kreeg de politie melding dat een zwarte scooter zonder kentekenplaten zou rijden in de omgeving van de Schar in de wijk Waterveld in Schagen.

In de buurt van de Nes zag de politie, die met meerdere eenheden op de melding afkwam, de scooter met twee personen erop rijden.

De bestuurder negeerde een stopteken waarop een korte achtervolging begon. In de omgeving van de Haagbeukstraat kon de bestuurder de scooter niet langer onder controle houden en kwam ten val.

De bestuurder en een passagier gingen er lopend vandoor. Na een tweede achtervolging, met ondersteuning van een politiehelikopter, konden de twee verdachten worden overmeesterd.

De scooter bleek woensdag gestolen te zijn bij het station van Schagen. Bij een van de verdachten werd ook een tweede gestolen scooter gevonden.

(foto: Jeroen Stroes CC-BY-2.0)

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
   • Ingrid
    Ingrid zegt:

    Dat ligt aan uw ouders, wel een gevatte opmerking overigens, onder de reactie van een overduidelijke populist die de jeugdige daders uit het artikel even in de etnische hoek moest trekken om er een racistisch dingetje van te maken, nietwaar.. In elk geval knap werk van de collega’s + Zulu PH-PXZ

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):