Politie zoekt verdachten vernieling langs A7

REGIO – De politie stelt een onderzoek in naar de opzettelijke vernieling van de rijksweg A7. 

In de nacht van woensdag op donderdag is er rond 4.20 uur bij de afritten Medemblik afval gestort en in brand gestoken. Het asfalt moet worden gerepareerd. 

De snelweg was donderdag langdurig gestremd en de op- en afritten bij Medemblik zijn nog steeds gesloten omdat het asfalt daar beschadigd is. 

Het herstellen van het asfalt start vrijdagochtend om 5.00 uur. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 16.00 uur. Gedurende de werkzaamheden wordt op de A7, ter hoogte van de op-en afritten, één rijstrook per rijrichting afgesloten.

Het afval bestond uit hooibalen, autobanden, mest, hout, een koelkast en asbest. De politie heeft een onderzoek gestart naar de daders en roept getuigen op zich te melden. 

Zij kunnen de politie bereiken via 0900 – 88 44. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800 – 70 00. De politie ontvangt ook graag beelden, zoals van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.

(Foto: brandweerpost Houtveldweg Zaandam – Twitter)

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: