Politie ‘Roze in Blauw’ speciaal voor LHBTI+

HOLLANDS KROON – Jan Martijn Stout is de wijkagent op Wieringen en zelf homoseksueel, hij zet zich in voor de LHBTI+ gemeenschap in Hollands Kroon.

‘Roze in Blauw’ is het landelijk netwerk van de politie voor de LHBTI+ gemeenschap. Lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI+) die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen.

Stout helpt mensen mensen die met zichzelf in de knoop zitten en wijst hen de juiste weg naar hulpverleningsinstanties. Deze taak voert Stout uit naast zijn werk als wijkagent op Wieringen.

In de video legt Stout uit welke problemen de LHBTI+-gemeenschap tegenkomt in Hollands Kroon en wat zij hieraan kan doen. Zo is er een speciaal telefoonnummer waar deze groep mensen terecht kunnen met hun problemen en waar ze ook geholpen worden. Stout roept dan ook expliciet op om vooral te bellen met ‘Roze in Blauw’ op 088 – 169 12 34 om problemen in kaart te brengen en op te lossen.

(Via media partner: Hollands Kroon Actueel)

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: