Pluusj speelt een familiegeschiedenis

van tot
Gepland Agenda

SCHAGEN – In Theater & Filmhuis Scagon De Luxe in Markt 18 in Schagen speelt Pluusj zaterdag 13 april om 20.15 uur en zondag 14 april om 14.00 uur de voorstelling ‘De geschiedenis van de familie Avenier’.

‘De geschiedenis van de familie Avenier’ vertelt de belevenissen van een heel gewone Nederlandse familie over een periode van vijftig jaar. En ook van Nederland vanaf de wederopbouw tot de millenniumwisseling.

In deel 1 zie je de familie boven op elkaar in een bovenhuis bij oma en opa. Het is oudejaarsavond en oma ligt op sterven. In hun winkel moet Jan van zijn vrouw alle openstaande rekeningen innen. 

In het café van Pieternel en Christ komen jazzmuzikanten binnenwaaien op weg naar Parijs. Als de klok twaalf uur slaat, zingt de familie het Wilhelmus. Maar het zal nooit meer zo klinken als voorheen.

In deel 2 krijgen ze eigen appartementen. Het cement, de familiestructuur, is plotseling verdwenen. Ook het geloof is weggevallen. 

De meeste kruideniers hebben het verloren van de grote supermarkten. Steeds meer mensen hebben nu een wasmachine. De samenleving emancipeert en polariseert. En de familie Avenier probeert met vallen en opstaan wat van hun leven te maken.

Ga naar www.scagondeluxe.nl voor meer informatie.


Publicatiedatum: 20 maart 2024
Categorie: Agenda
Aantal views: 14
Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):