Plek voor jongeren met verstandelijke beperking

BARSINGERHORN – De schuur van de boerderij aan Heerenweg 12 in Barsingerhorn wordt omgebouwd tot 16 appartementen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De boerderij wordt dagbestedings- en kantoorruimte van de zorginstelling ‘Pluzorg’. 

De boerderij en een aanzienlijk stuk grond achter de boerderij zijn aangekocht door een investeerder. Pluzorg gaat na de verbouwing het complex huren voor een periode van tenminste 20 jaar.

Jan Steven van Dijk, directeur bestuurder van Pluzorg en zelf woonachtig in Barsingerhorn, is enthousiast over de plannen. Voor wat betreft de schuur denkt hij dat afbreken en nieuwbouw het slimst zal zijn. Hij benadrukt dat een eventueel nieuwbouw weer op een schuur zal lijken omdat dat in het landschap hoort.

Er wordt gekeken of er in de boerderij ook een huiskamer gemaakt kan worden voor inwoners van Barsingerhorn waar men een kop koffie kan komen drinken met de bewoners. 

Pluzorg gaat zodra de plannen vorm krijgen met de directe buurtbewoners in overleg. Verder zijn er al contacten gelegd voor dagbestedingsactiviteiten voor de bewoners bij andere organisaties in Barsingerhorn.

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):