Plannen voor datacenter Facebook HK

MIDDENMEER – Het kabinet heeft twee locaties aangewezen waar in de toekomst hyperscale datacenters mogen komen, waaronder in Wieringermeer. 

Het gaat om een datacenter van Facebook, groter dan 10 hectare en met een elektriciteitsvraag van 70 megawatt of meer. 

Veel bewoners van de Wieringermeer zijn niet blij met de plannen van het kabinet. Hollands Kroon had in hun verkiezingsprogramma opgenomen dat er geen nieuwe datacenters meer bij zouden komen. 

Die belofte lijkt, met het ontwerpbesluit van Hugo de Jonge wat door het kabinet is aangenomen, overboord gegooid te worden.

Of Facebook definitief gaat afzien van de bouw bij Zeewolde moet eerst nog duidelijk worden. Ook wil minister De Jonge eerst met Zeewolde om de tafel, voordat hij een definitief besluit neemt.

(Bron: NKactueel.nl)

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  Hoeveel stikstof zal dat bouwen van het mega complex uitstoten ? Oh wacht mega euro’s van facebook in de staatskas dan telt dat niet.

 2. Peter Scholte
  Peter Scholte zegt:

  En maar op het kartel blijven stemmen. Dit is wat de meerderheid schijnbaar wil. Domme mensen.

 3. Karin Rijnboutt
  Karin Rijnboutt zegt:

  Nog meer elektra en water verspilling en vervuiling. Terwijl er nieuwe scholen en bedrijven en woonwijken in Noord Holland geen electra /stroom levering vanzelfsprekend meer kunnen krijgen . Face book / Data bedrijven horen hier niet. . Sillicon Valley op zee misschien?

Reacties zijn gesloten.