Plan parkeerplaatsen Loet kan door

SCHAGEN – Er komen mogelijk extra parkeerplaatsen bij het fietstunneltje bij de Menisweg in Schagen. 

Een groenstrook tussen de Loet en de Hofstraat is al langere tijd in beeld voor de aanleg van parkeerplaatsen. D66, Seniorenpartij en Wens4u zien nu niets meer in de aanleg. Ze kwamen dinsdagavond met een motie om het plan in te trekken. 

Volgens de indieners is er niet direct behoefte aan extra parkeerplaatsen. Ook zijn ze tegen het opofferen van groen voor de aanleg. 

Een meerderheid van de raad steunde de motie echter niet. Daarmee kan wethouder Heddes door met het plan. 

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
9 antwoorden
 1. Gerda
  Gerda zegt:

  Het zou logischer zijn om het fietspad daar breder te maken i.p.v. nog meer parkeerplaatsten aan te leggen. Kijk eens goed rond in Schagen, overal staan autos. Het is toch niet zo dat er weinig parkeerplaatsen zijn. Vanmiddag waren er in elk geval genoeg parkeerplaatsen leeg in de omgeving.
  Bovendien moet je ook denken aan sociale veiligheid. Kan je je dochter daar
  s avonds nog langs laten fietsen?
  Het inderdaad zo zoals RaraAvis zegt dat de dorpen de leuke dingen krijgen en Schagen zaken die de dorpen niet willen zoals het complex voor arbeidsmigranten (terwijl deze mensen voornamelijk in de dorpen buiten Schagen werken).
  Denk aan de veiligheid van de fietsers, die komt in het geding als er nog meer parkeerplaatsen komen door extra verkeer en als dit verkeerd volk aantrekt.

  Beantwoorden
 2. RaraAvis
  RaraAvis zegt:

  Het “groenbeleid” van dit college en dan met name van dhr. Heddes is onnavolgbaar. Of toch niet? Als het gaat om de dorpen binnen de gemeente dan is niets teveel om groen aan te leggen zoals een zogenaamd voedselbos in Tuitjenhorn van meer dan 1 ha. Het is maar waar de partijbelangen het sterkst wegen.

  Beantwoorden
 3. Phebe
  Phebe zegt:

  Het is daar altijd stervens druk, ik kan daar mijn auto nooit kwijt ik moet bij cliënten aan huis zijn en ik heb een tijdsbestek, zit altijd te klooien om een plekje te vinden voor ik uberhaupt op tijd kan zijn bij mijn client! Ben blij als er meer ruimte komt!!

  Beantwoorden
 4. roelfien
  roelfien zegt:

  Tunneltje door grote pakeerruimte waar bijna geen autos staan. Wordt vaak gebruikt voor moterrijles. Pionnen neerzetten en slalommen maar.
  Belachelijk dit. Mensen te beroerd om te lopen. Gewoon parkeerplaatsen terug op de markt, kunnen zr zo terras op lopen

  Beantwoorden
 5. Gerda
  Gerda zegt:

  Begrijp de wens voor meer parkeerplaatsen. Maar het is daar al zo onveilig voor fietsers. Kan je dit realiseren zonder het nog onveiliger te maken?

  Beantwoorden
 6. Henk Jongeneel
  Henk Jongeneel zegt:

  Draaikontenbeleid.
  Recent heeft wethouder Hans Heddes de bewoners opgeroepen, om je eigen tuin te vergroenen, n.l. tegels eruit en groen erin (Tegelwippen).
  Zie: https://noordkopcentraal.nl/schagen-doet-mee-met-nk-tegelwippen/
  Nu gaat dezelfde wethouder in Schagen het groen verwijderen en daar een parkeerplaats van maken, terwijl heel nabij een grote parkeerplaats aanwezig is.
  Sommige mensen zouden dit een draaikontenbeleid willen noemen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: