Pieperschillers in beeld

TUITJENHORN – De bijnaam van het beeld ‘De vier tuinders” in Tuitjenhorn is de ‘Pieperschillers’ vertelt beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold in de 71e aflevering van de kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’. 

Het beeld, geplaatst in 1996, bij het zorgcentrum St. Jozef is gemaakt door Siem Wardenaar. De tuinders zijn Willem Tesselaar, Cor Dekker, Jaap Karsten en Jaap Duineveld die hun laatste jaren doorbrachten in het tehuis.

Siem Wardenaar werkte heel veel in opdracht. Hij heeft op keurige wijze de portretten gemaakt van de mannen. De koppen zijn goed in verhouding. Alleen met het zitten wordt het een beetje kleiner. “Dat is niet storend, het heeft wel iets charmants” meent Rutger Jan. Het patina is door Siem Wardenaar zelf op het beeld gebrand. 

De kunstserie ‘Zien wat je bekijkt’ is gemaakt naar een idee van Rutger Jan Bredewold en Joop Luten. Het camerawerk en montage waren in handen van Joop Luten.

(Foto’s en video: Joop Luten)

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. WIM DEURWAARDER
    WIM DEURWAARDER zegt:

    Deze is geschonken door Bouwbedrijf de Nijs ,dacht ik Er staat er ook een bij Angela in Warmenhuizen ,Geschonken Bouwbedrijf Deurwaarder. Ook erg mooi Gr Wim

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: