Peter R. de Vries overleden

AMSTERDAM – Peter R. de Vries heeft de aanslag op zijn leven vorige week dinsdag in Amsterdam niet overleefd. Dat meldt RTL Nieuws.

De Vries is donderdag in het bijzijn van zijn geliefden overleden in het ziekenhuis. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring. 

Vorige week werd Peter R. de Vries neergeschoten na een optreden in RTL Boulevard. Vlak bij het Leidseplein werden vijf schoten op hem afgevuurd. Hij werd onder andere geraakt in zijn hoofd. 

Twee vermoedelijke daders werden snel na de aanslag opgepakt. De 21-jarige Delano G. uit Rotterdam en de 35-jarige Poolse klusjesman Kamil E.

Een dag voor de aanslag op De Vries was hij nog in Schagen. Hij was in de stad om zijn stichting De Gouden Tip onder de aandacht te brengen. 

Met die stichting wilde De Vries 1 miljoen euro ophalen als tipgeld voor de gouden tip die leidt tot het vinden van Tanja Groen uit Schagen. De studente is al 28 jaar vermist. 

Het doel van de stichting van De Vries werd dinsdagavond tijdens een speciale uitzending van Omroep Max gehaald. De Vries zelf mocht dat niet meer meemaken. Hij werd slechts 64 jaar.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):