Personenlift Wieringer Activiteitenbus

WIERINGEN- De Wieringer Activiteitenvereniging ontving een incidentele subsidie van de Hollands Kroonse Uitdaging voor een Tweedehands personenlift voor hun personenbus.

De vereniging verzorgt het vervoer van de deelnemers naar activiteiten. Hiermee vervult de vereniging een belangrijke voor senioren en gaat ze actief het probleem van eenzaamheid te lijf. 

Tot nu toe was het niet mogelijk om met een rolstoel van de bus gebruik te maken. Iets waar wel vraag naar is. Met de aanschaf van de lift is dit opgelost. 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Café Waddenzee in Westerland werd de lift ten doop gehouden en legde drijvende kracht Aart Doesburg de chauffeurs de fijne kneepjes van de bediening van het apparaat uit.

Tevens werd er tijdens deze bijeenkomst afscheid genomen van Jan Florussen, die maar liefst twintig jaar als vrijwillig chauffeur dienst heeft gedaan op de bus. 

De Wieringer Activiteitenvereniging zoekt nieuwe chauffeurs. Geïnteresseerden kunnen zich middels info@hollandskroonseuitdaging.nl bij de Hollands Kroonse Uitdaging melden.

Delen is leuk
Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: