Personeelstekort in kledingwinkels

SCHAGEN – De derde aflevering van ‘Werken in de Noordkop’ gaat over personeelstekort in kledingwinkels. We gaan langs bij Sea-Side in het centrum van Schagen. 

Eigenaresse Trudy moet vaak overwerken, omdat ze anders het werk niet gedaan krijgt. “Het is niet alleen in de winkel, je moet ook je administratie nog doen.”

Als het niet lukt om extra personeel te vinden, is ze genoodzaakt om een extra dag dicht te gaan. “Ik moet ook nog een beetje leven.”

Volgens Trudy zijn er verschillende oorzaken van de krapte op de arbeidsmarkt. Wat betreft haar kledingwinkel merkt ze dat mensen liever niet op zaterdag werken. 

Daarnaast loont meer werken volgens haar niet altijd en zou het belastingssysteem op de schop moeten. “Mensen gaan rekenen: wat heeft zin?”

Als het dan niet voor het geld is, dan is het in ieder geval wel heel erg léuk om bij Sea-Side te werken! Volgens Trudy hebben ze een erg leuk team en maakt het contact met de klanten het werk heel afwisselend en sociaal. 

Lijkt het jou ook leuk om in de winkel te werken en wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk op www.sea-side.nl of loop binnen voor meer informatie.

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Kees
    Kees zegt:

    Trudy wil natuurlijk het liefst zo jong mogelijke medewerksters, anders moet zij het minimumloon voor meerderjarigen betalen. Ze heeft het over een tientje per uur. Daar kunnen mensen tegenwoordig niet meer van rondkomen. De oplossing is dat Trudy het salaris van haar medewerkster verhoogt en zich niet vasthoudt aan het minimum. Als je medewerksters wil hebben dan moet je toch concurreren op de arbeidsmarkt?

Reacties zijn gesloten.