Personeelstekort in de supermarkt

SCHAGEN – De vijfde en laatste aflevering van ‘Werken in de Noordkop’ gaat over personeelstekort in de supermarkt. We gaan langs bij de Albert Heijn in Callantsoog.

Franchisenemer Jaap van Vuure vertelt dat ze al een aantal jaren last hebben van personeelstekort. “Het wordt ook steeds erger, zeker het laatste jaar weer. We moeten er keihard aan trekken om voldoende mensen hier aan het werk te krijgen.”

Eén van de oorzaken die hij noemt is het grote aanbod van werk. “Vooral jonge mensen, die kunnen nou eenmaal overal werken. Bij de GGD, in de horeca, bij strandpaviljoens en bij campings.”

Ook vertelt hij dat er soms een beetje wordt neergekeken op werken in de supermarkt. En dat is zonde, want het is eigenlijk hartstikke leuk! Zo vertellen ook de werknemers:

“Het is heel afwisselend werk, je kan je creativiteit kwijt en daarnaast is het vaak ook heel gezellig met collega’s.”

Lijkt het jou ook leuk om in de supermarkt te werken en wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk op www.werk.ah.nl/locaties/albert-heijn-schoolstraat-3-callantsoog/ voor meer informatie.

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Kees
    Kees zegt:

    Het is toch een arbeidsmarkt? Op een markt wordt voor schaarse producten of diensten meer betaald. De oplossing is dat Jaap zijn medewerkers een hoger loon gaat betalen. Dan komen ze vanzelf naar hem toe…

Reacties zijn gesloten.