Personeelstekort in de bouw

WAARLAND – De vierde aflevering van ‘Werken in de Noordkop’ gaat over personeelstekort in de bouw. We gaan langs bij bouwbedrijf Wever.

In de afgelopen jaren is de vraag gegroeid, mede door dalende hypotheekrente. Het aantal mensen dat werkt in de bouw is daarentegen juist afgenomen, mede door een verslechterd imago.

Kees Vrijsen, mede-eigenaar van Bouwbedrijf Wever, heeft zelf minder last van personeelstekort. Toch merken ze wel de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld doordat bedrijven met wie ze samenwerken, hun vraag steeds vaker niet kunnen invullen.

Het imago is inmiddels weer aan het verbeteren. Werknemers zeggen hierover: “Werken in de bouw is ook gewoon ontzettend leuk. Het is afwisselend, je bent de hele dag buiten met je handen bezig en het is gezellig met collega’s.”

Lijkt het jou ook leuk om in de bouw te werken en wil je meer weten of direct solliciteren? Kijk op www.weverbouwgroep.nl voor meer informatie.

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):