Pas op de plaats voor nieuwe datacenters

HOLLANDS KROON – De nieuwe coalitie van de gemeente Hollands Kroon wil eerst inwoners raadplegen voordat verdere besluiten over nieuwe datacenters worden genomen.

Stichting Red de Wieringermeer, de groep bewoners in Hollands Kroon die zich fel verzet tegen nieuwe datacenters rond Middenmeer in hun gemeente, is blij met de nieuwe coalitie in Hollands Kroon. 

In het nieuwe akkoord van de vijf coalitiepartijen staat; “pas op de plaats te maken met grootschalige ontwikkelingen zoals nieuwe datacenters en kassen in deze gemeente”. 

Dat betekent volgens voorzitter van stichting Red de Wieringermeer, Jan Meijles, een forse streep door het voornemen van het oude college dat nog plannen had voor de extra vestiging van 175 hectare datacenters in Hollands Kroon.

Hij juicht het verder toe dat de nieuwe coalitie uitspreekt dat zij participatie vooraf en indien nodig ook tijdens het proces van planontwikkeling als leidend principe voor haar handelen hanteert.

“Dat biedt perspectief voor inwoners van de Wieringermeer dat hun inbreng serieus genomen gaat worden. We zullen ons blijven inspannen om het open agrarische cultuurlandschap in onze mooie polder te beschermen”, aldus Meijles.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: