Paasvee: voor het merendeel goed verlopen

Gemeente Schagen kan terugkijken op een mooie Paasvee tentoonstelling 2024. Al vroeg in de ochtend kwamen de dikbillen de markt op. De keurmeesters stonden klaar om hun waardering te uiten. Er zaten dit jaar een paar bijzondere exemplaren tussen hoorden we zo nu en dan door de luidsprekers. Helaas is één stier onwel geworden. Door de adequate verzorging van het bestuur en de dienstdoende dierenarts, werd het dier apart genomen en goed verzorgd. Dit heeft helaas niet mogen baten. De stier is alsnog overleden. “Dit is niet alleen voor de eigenaar van het dier, maar ook voor de organisatie een behoorlijke klap. In al die jaren is dit nog niet eerder voorgekomen. De organisatie van dit evenement, dat zelfs een voorbeeld is voor menig ander evenement met dieren in het land, heeft het dierenwelzijn juist hoog in het vaandel,” licht burgemeester Van Kampen-Nouwen toe. Ik wens hen dan ook veel sterkte toe.”

Als de runderen in de middag weer huiswaarts keren, volgde er een andere groep bezoekers. De horeca deed vanaf dat moment weer goede zaken.

Klein vee in Makado

Het is een aantal jaren niet gelukt door allerlei omstandigheden om het klein vee te showen. Gelukkig konden bezoekers dit jaar toch weer genieten van de klein veetentoonstelling in het Makado. Burgemeester Marjan van Kampen: “Vele kinderen hebben daar hun ogen uitgekeken bij het keuren van de konijnen. Fijn dat het ook weer in Makado was.”

Toezicht

Ook dit jaar heeft de gemeente hulp gehad van een grote groep studenten van VONK beroepsopleidingen als toezichthouders. De samenwerking tussen de studenten, de SES, politie, boa’s, NS, Rode Kruis en de gemeente is goed verlopen.

“Er zijn wat “opstootjes” geweest –  vergelijkbaar met een reguliere uitgaansavond – maar deze zijn door de genoemde partijen goed opgepakt,” vertelde de burgemeester.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):