Paal voorlopig nog niet omhoog

SCHAGEN – De beweegbare palen bij de spoorwegovergang op de Hoep in Schagen zijn voorlopig nog niet gerepareerd. Dat zei wethouder Hans Heddes donderdag na vragen van Frans Jansen van D66.

De verzinkbare palen moeten er voor zorgen dat auto´s niet van de spoorwegovergang gebruik kunnen maken, maar de hulpdiensten wel. De palen zijn echter al langere tijd defect. Jansen ziet dat auto´s geregeld over de spoorwegovergang rijden, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Een snelle oplossing heeft wethouder Heddes niet. Volgens Heddes bestaat het bedrijf dat de palen heeft geleverd niet meer. Er zal dus een andere, mogelijk duurdere, oplossing moeten worden gezocht.

Heddes is ook bang dat de extra aandacht juist leidt tot meer autoverkeer op de overgang. Hij overweegt BOA´s in te zetten om dat te controleren.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
 1. Weghorst
  Weghorst zegt:

  Wethouder Heddes, anders neemt u even contact op met uw collega’s in Alkmaar, en hoort u van hen hoe dit soort problematiek te tacklen.
  (tipje sluier; slimme camera met kentekenherkenning/ auto’s zonder vergunning of vrijstelling automatisch post CJIB)
  Mvg en een fijn weekeinde!

 2. Jo
  Jo zegt:

  Het bedrijf dat de palen onderhoud heet ERDI in Zaandam. Zij doen niets anders…werk al jaren met ze!

 3. Frans
  Frans zegt:

  Vergis je niet, de titel van dit artikel is de dagelijkse realiteit van JW en Rick.

 4. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  In de paalputten komt veel te veel zand en grond in. Door vuil en verwaaiing van grond en zand komt dit in de paalputten. Hierdoor functioneert de paal niet goed.
  Het zand komt ook in putten van de brandweer. De kranen rondom de woningen die de brandweer graag snel wil gebruiken.
  Nu moet de brandweer zelf het water meebrengen. Dat is erg duur en bij een flinke brand te weinig.
  Het niet meer bestaan van het bedrijf is een uitvlucht van de wethouder. Het is gewoon een kwestie van net onderhoud, smeren en schoonmaken van de paalput.

Reacties zijn gesloten.