OVERVALOP BANK IN TUITJENHORN

Donderdagmorgen om ongeveer 11.40 uur kreeg de politie melding van een bankoverval. Het betrof hier het bankgebouw aan de Dorpsstraat in Tuitjenhorn.

De dader was aan komen rijden op een zwarte bromfiets met fel gele strepen aan de zijkant en fel gele open velgen. Hij ging het gebouw binnen en dwong, bij het geldloket, de afgifte van een onbekend geldbedrag af. Hij dreigde hierbij met een wapen dat hij op zijn heup droeg. De man droeg een zwarte integraalhelm.

In de openbare ruimte stond 1 klant die, evenals de loketbediende, ongedeerd bleef. De dader vluchtte hierna met het geld de bank uit en vertrok met de bromfiets. Deze liet hij in de omgeving, bij het kerkhof, achter. De helm gooide hij op de grond.

Hij stapte hierna in een rode personenauto, sportief model, en vertrok in onbekend gebleven richting. De politie zette de weide omgeving vlot af en schakelde een helikopter in. De zoekactie leidde niet tot resultaat. Om 13.15 uur werd het zoeken naar de dader gestaakt.

De man voldoet aan het volgende signalement: Blanke man, lengte ongeveer 1,85 m., normaal postuur, leeftijd 20 tot 30 jaar, hij droeg een halflange zwarte jas en een zwarte integraalhelm.

Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Schagen, telefoonnummer 0900-8844.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: